KVILTANJE - dekorativno prošivanje

Ukoliko sami radite patchwork  pa biste željeli završno kviltanje kako bi vaš patchwork uradak na kraju postao gotov uporabni predmet ili pak  želite dekorativni prekrivač prema vlastitom odabiru boja, dimenzije i dizajna kviltanja slobodno mi se obratite. Mašina koju možete vidjeti na fotografiji moja je draga princeza Amara (kako joj tepam) od Handi Quilter, najpoznatije američke firme za kvilting mašine. Ona je divna i krasna, ali ipak glavno prošivanje (kviltanje) moram odraditi ja, a ona mi je pri tome od velike pomoći.

Kviltati se može na dva načina pa o tome ovisi i cijena:

1. Pomoću pantografa tj. gotovih crteža- šablona (17.00-20.00 EUR/m2, ovisno o složenosti kvilting dizajna)

2. Free Motion Quilting ili prostoručno kviltanje prema dogovorenom dizajnu (27.00-30.00 EUR/m2)

Kod jednobojnih kviltova i jednostavnijih patchwork prekrivača uredu je koristiti pantografe, ali kviltovi rađeni pomoću aplikacija, memory kviltovi ili vrlo složeni patchwork prekrivači ne trpe pantografe jer je kod njih često potrebno zaobići aplikaciju, crtež ili fotografiju ili im naprosto bolje pristaje neki “free-motion” dizajn. Također neki ljudi više vole slobodne razigrane forme ili pak puno sitnijih detalja pri čemu prostoručno kviltanje dolazi do punog izražaja kako na jednobojnom tako i na šarenom materijalu.

Što se očekuje od vas? Da donesete potrebnu količinu materijala od kojega želite prekrivač i da odaberete dizajn koji ću ja kviltati. Potrebna količina materijala znači gotova dimenzija koju želite + dodatnih 10 cm sa svih strana i tako 2 puta, za gornji i donji dio. Gornji dio može biti i vaš patchwork uradak na koji ste naravno jako ponosni.

A što se očekuje od mene? Pa eto, da između vaša dva predivna materijala umetnem vatirano punjenje, sve to lijepo namotam na svoju Amaru – mašinu za kviltanje i da dam ama baš sve od sebe da dogovoreni kvilting dizajn ispadne što ljepše. Nakon toga vam još slijedi rubljenje, ali to je već neka sasvim druga priča kojom se možete pozabaviti i sami ili ću ja opet dati sve od sebe, ali to će vas koštati dodatnih 3 EUR/m.

 

 

17.00  (128.09 kn)

Dostupno uz narudžbu

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije ,
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu